ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΦΛΣ ΛΑΜΠΡΟ ΛΙΑΒΑ

Wednesday 21 Δεκεμβρίου 2022
Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στον Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της ΦΛΣ Λάμπρο Λιάβα

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή, κ. Λάμπρο Λιάβα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ για το έτος 2022.

Επίσης θα γίνει και η βράβευση στον Ομότιμο Καθηγητή, κ. Μιχάλη Φαρδή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας για το έτος 2021.

Το έργο των τιμώμενων θα παρουσιάσουν η  Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ, κα Μαρία Ευθυμίου και ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θεοδόσης Τάσιος αντίστοιχα.

Εξαιτίας της πανδημίας, η τελετή του 2021 δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί και έτσι, η φετινή βράβευση θα είναι διπλή, για τον Κύκλο των Θετικών Επιστημών του 2021 και στη συνέχεια για τον Κύκλο των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του 2022.

Φέτος συμπληρώνονται τριάντα δύο χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας που είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση ακαδημαϊκών δασκάλων στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία.

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού. Και οι δύο τους υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, που χάθηκαν άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευόμενου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις κύριες γνωστικές περιοχές της Επιστήμης. Ο κάθε βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Δείτε περισσότερα: https://hub.uoa.gr/