NEWS AND EVENTS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ERASMUS+ BLENDED PROGRAM

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων στο Erasmus+ Blended Program

Κατά την εβδομάδα 7–11 Απριλίου 2025, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων συμμετείχαν στο Erasmus+ Blended Program με θέμα "Food Innovation and the Consumer", το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Short-Term Blended Mobility, οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν διαδικτυακή διδασκαλία με σύντομη φυσική κινητικότητα. Τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια ήταν το Universidade Aberta (UAb) και η Faculdade de Ciências, Universidade do Porto (FCUP) από την Πορτογαλία, καθώς και το Universitat Politècnica de València (UPV) από την Ισπανία, το οποίο και φιλοξένησε τη δια ζώσης φάση του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι φοιτητές ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη νέων τροφίμων, αξιολόγησαν την αποδοχή τους από τους καταναλωτές και συνεργάστηκαν ενεργά με συμφοιτητές από τα υπόλοιπα ιδρύματα, ανταλλάσσοντας γνώσεις, ιδέες και πολύτιμες εμπειρίες.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:

Άρτεμις Μαστροθεοδωράκη. Υποψήφια Διδάκτωρ

Ειρήνη Φώτη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Θεοδώρα Παπαδοπούλου. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Πολυτίμη Στυλιανή Φράγκου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

Κωνσταντίνα Αβδάλα, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

ενώ συντονιστής από το εργαστήριό μας υπήρξε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βασίλης Βαλδραμίδης.