ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

Wednesday 19 Οκτωβρίου 2022
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΥΓΕΙΑ»

Ο εορτασμός διοργανώνεται σε υβριδική μορφή (online/livestreaming/in-person) στις 19 Οκτωβρίου 2022, από Το Ελληνικό Κλιμάκιο International Chair in Bioethics (WMA Cooperative Center) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α., η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Βιοηθικής, Τεχνοηθικής και Δικαίου και το  Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το συνέδριο θα μεταδοθεί και σε live streaming από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την  BCI Media BROADCAST CANADIAN &  INTERNATIONAL TV NETWORK.

Στο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (9:00πμ – 2:30μμ) θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους τα εν λόγω βιοηθικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι Prof. VOJIN RAKIC International Chair in Bioethics (WMA Cooperating Centre), Bioethics Day Department Steering Committee. Dr. JULIA TAINIJOKI-SEYER Advocacy and Medical Advisor WMA, Representative to the UN organisations. Prof. ROBERTO ANDORNO, Institute of Biomedical Ethics and History of Medicine, University of Zurich. Dr. CHELOUCHE TESSA, Co-Head of Bioethics and the Holocaust Dpt. International Chair in Bioethics (WMA Cooperating Centre).

Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα παρίστανται δια ζώσης θα πρέπει να προσέλθουν πριν από την έναρξη των χαιρετισμών στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικολάου Πολίτη, Ζωγράφου 157 72.

Όσοι συμμετέχουν διαδικτυακά μπορούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο εδώ.

Δείτε την Αφίσα, το Πρόγραμμα, την Πρόσκληση και το Ενημερωτικό Δελτίο